Provolene Peyniri 200gr
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

İnek sütünden üretilen yarı yağlı (48%) ünlü bir İtalyan peyniridir.

İlk zamanlarda Campanie yöresinde manda sütünden üretilmeye başlanan provolone, bugün bütün Güney İtalya'da inek sütünden üretilir.

Armut, kavun, sosis ve insan formları verilerek elde şekillendirilen provolone 1 veya 5 kg. olarak satışa sunulur. Ancak 22-90 kg. arasında değişen ağırlıklarda, çok uzun silindirler halinde satışı yapıldığı da olur.

Çoğu zaman bekleme sırasında asıldığı için, üzerinde ip izleri bulunur.

Gözeneksiz ya da az sayıda ufak göz içeren yarı-sert peynirlerdendir.

Genellikle füme olan bu sıkıştırılmış peynirin kendiliğinden oluşan pürüzsüz; dore ya da kahve tonlarında parlak bir kabuğu vardır.

İçi kremsi ve saman sarısı renkte olan provolonenin yapımı sırasında bekletilme süresi 2 ya da 6 aydır. Bu süreyle ilgili olarak tadı değişik olabilir.

Bazı yörelerde provolene peynirine tütsü uygulanır.

Provolenein tatlımsı, kuru bir tadı vardır.

2 tiipi vardır: Provolene Dolce ve Provolene Piccante. Dolce, tatlımsı ve hafif, Piccante ise, keskin ve asidiktir.

Pronolene özellikle şarap, sandviç ve aperatif peyniri olarak ünlüdür.

Ekmeğin ya da omletin üzerine ince provolene dilimleri eritilir.

Taze olduğu zaman yumuşak dokusuyla kanapelerde, kızartmalarda ve karışık salatalarda kullanılır, beklediğinde ise sertleşir ve ancak rendelenerek kullanılır.

Yoğun gövdeli şarapların yanında mutlaka eşlik etmelidir.

REFERANSLARIMIZ
E - BÜLTEN Haberdar Olun.
HIZLI ERİŞİM