Parmesan Peyniri PARMIGGIANO REGGIANO 200gr / toz 100gr
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

Dünyanın en tanınmış İtalyan peyniri olup çok sert bir yapıya sahiptir.

Parmiggiano Reggiano sadece İtalya'nın kuzeyinde belli bir bölgede üretilmektedir. Bu bölge dışında üretilen benzer peynirlerin bu isim altında satılması yasaktır.

İnek sütünden yapılır.

16kg sütten 1kg parmesan elde edilir.

Keskin, fındıksı ve meyvemsi lezzetler barındırır.

Olgunlaşma süresi 1-3 yıldır.

Parmiggiano Reggiano sadece yılın belli dönemlerinde ve özel sütlerden üretildiğinden Grana Padano'ya göre daha değerli bir peynirdir.

Tamamen olgunlaşmışları sadece rendelenerek veya toz halinde kullanılır.

Salatalar, soslar, pizza ve makarnalar için uygundur.

Özellikle İtalyan şaraplarıyla ve köpüklü şaraplarla mükemmel uyum sağlar.

 

 

REFERANSLARIMIZ
E - BÜLTEN Haberdar Olun.
HIZLI ERİŞİM