Parmesan Peyniri GRANA PADANO 200gr/ 100gr toz
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

En eski İtalyan peynirlerinden biridir.

İtalya'nın en çok tanınmış granül yapılı peyniridir.

İnek sütünden elde edilir.

Yağı alınmış sütten üretilir.

Sert bir peynirdir.

Olgunlaşma süresi 8 ay ile 2 sene arasındadır.

18 aylık olanı soluk sarı, daha keskin ve belirgin şekilde granüllüdür ve aynı zamanda daha zengin aromalı ve lezzetlidir.

Büyük tekerlekler halinde satılır. Her tekerlek ortalama 35 kg gelmektedir.

Parmiggiano Reggiano’nun kardeşi gibidir. Temel farkı üretim bölgesidir. İki peynir arasındaki lezzet, renk ve doku farklılıklarının nedeni üretimde kullanılan sütü veren ineklerin diyetlerindeki farklılıklardır.

Parmiggiano Reggiano’a göre daha taneli (granüllü) bir yapıya sahiptir, parmaklar arasında kolayca ufalanabilir.

Kabuğundaki 4 yapraklı yonca Grana Padano’nun sembolü olup, peynirin kalitesinin garantisidir.

Avrupa Birliği DP (Korunmuş Menşei Birimi) statüsündedir.

Genelde makarna, salata ve Carpaccio üzerine serpiştirilerek kullanılır.

Tamamen olgunlaşmışları sadece rendelenerek veya toz haline getirilerek kullanılır

Şaraplarla, özellikle İtalyan şaraplarıyla müthiş uyum sağlar.

REFERANSLARIMIZ
E - BÜLTEN Haberdar Olun.
HIZLI ERİŞİM