Mimolette Peyniri 235gr
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

Pastörize inek sütünden üretilen,  Fransa kökenli bir peynirdir.

Alpler’de Fransa-İsviçre sınırının iki kesiminde de yapılan bu peynirin Fransız versiyonu diğerine göre biraz daha yumuşaktır. Ancak iki çeşidin de tatları birbirine oldukça benzemektedir.

Hollanda ve Belçika’da da üretilmektedir.

Üretim metodu Hollanda Edam Peyniri ile aynıdır.

Dünyanın en ünlü eriyen peyniri olarak bilinmektedir.

Peynir gençken orta yumuşaklıktadır, olgunlaştıkça sertleşir.

Üzeri küçük deliklerle kaplı bu peynirin yemeye pek uygun olmayan kırmızıya dönük bir kabuğu vardır.

Minimum 2 ay maksimum 2 sene olgunlaştırılabilir.

Olgunlaştırma süresine bağlı olarak rengi turuncudan kahverengiye değişiklik gösterir. Karakteristik turuncu rengini veren, doğal bir boya maddesi olan “achiote” (aşiyote)’dir.

Kırmızı (Chateuneuf du Pape) ve beyaz şarapla(Riesling) uyumludur.

Yemeklerde kullanılmaya uygundur. Özellikle fırında patatesin üzerine müthiş uyum sağlar.

 
REFERANSLARIMIZ
E - BÜLTEN Haberdar Olun.
HIZLI ERİŞİM