Konjac Shirataki Noodle (spaghetti şeklinde)
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

Konjac Bitkisi Nedir ?

Doğu Asya’daki kültürler 500 yılı aşkın süredir Konjac lifini kullanmaktadır.

Çin Konjac bitkisinin en çok yetiştiği bölgedir ve yüzyıllardır yiyecek ve geleneksel ilaç olarak kullanılmıştır.

Japonya’da Konjac bitkisinden yapılan yemekler 1500 yılı aşkın süredir tüketilmektedir.

Konjac Japonya ve Çin’de geleneksel sağlıklı yiyeceklerden biri olarak yetiştirilmektedir.

Konjac bitkisinin vücuttan zehirli maddeleri atmaya yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

 

Konjac’ın yararları nelerdir?

Asya’da yüzyıllar boyunca, Japonya ve Çin başta olmak üzere yetiştirilmektedir.

Bu suda çözünebilir diyet lifi, glikoz içerir ve ağırlığının 200 katı kadar su tutabilir.

Bu olağanüstü yüksek su tutma kapasitesi ve diyet lifleri sayesinde bilinen en iyi diyet yardımcılarındandır.

Konjac bitkisinin kök ve soğanlarından elde edilen Glucomannan’ın vücutta farmakolojik etkileri çok çeşitli olan ve vücuttaki hastalık ve bozukluklarla ilgili geniş tedavi alanları olan bir yardımcıdır.

Konjac diyet lifinin, diyabet (Tip II) hastalarında, kabızlığı olan hastalarda ve de obezite problemi olan hastalarda yardımcı olduğu bilinmektedir.

Konjac Shirataki Noodles-Rice nedir?

Japonya’ da Shirataki Noodles olarak adlandırılan Shirataki erişteleri Konjac bitkisinden yapılır ve kalorisi sıfırdır.

Lif bakımından oldukça zengindir.

İnce, saydam ve jelatinimsi bir yapısı olan bu yiyecek Konjac bitkisinin kökünden yapılır.

Uzakdoğu mutfağında kullanılan konjac bitkisinden üretilen bir pirinç ve makarna çeşididir.

SHIRATAKI NOODLES - RİCE

*Suda çözülebilen tamamen doğal liflerdir.

*yağ,şeker,nişasta veya protein içermez.

*buğday ve gluten içermez.

*sıfır karbonhidrat ve kalori içerir.

*saf sebzedir.

*kendine ait bir tadı veya kokusu yoktur eklendiği yiyeceğin tadını alır.

REFERANSLARIMIZ
E - BÜLTEN Haberdar Olun.
HIZLI ERİŞİM