Cheddar Peyniri 200gr (dilimli 150gr)
Detaylı Bilgi
  • Ürün Özellikleri
  • Ürün Resimleri

İngiltere kökenli peynirlerin en ünlüsüdür.

Adını İngitere'nin Cheddar kasabasından almıştır.

İnek sütünden yapılır.
İdeal olgunluk süresi 5-6 yıldır. Yapım yerlerine ve bekleme olgunlaştırma sürlerine göre şekli ve aromaları değişir.

Yavaş olgunlaştırılan Chedda Peyniri nemini kaybeder, dahkuru bir tekstür ve kabuğa sahip olur.

İngiltere'nin yanısıra ABD, Kanada, Yeni Zellanda, İrlanda ve Avustralya'da da üretilmektedir.

Doğal rengi açık sarı olmakla beraber bitkisel boya maddeleri katılarak boyanmuş turuncu renklisi yaygındır.

Cheddar Peyniri sert bir peynirdir.

Olgunlaştırma süresine göre yumuşak veya keskin olabilen bir tada sahiptir.

Çoğunlukla soslarda, suflelerde, et yemeklerinde, salatalarda ve pizzalarda eritme peyniri olarak kullanılır.

Köpüklü şarap ve yoğun gövdeli şaraplar (Chardonnay, Cabarnet Sauvignon, Pinot Noir) ile uyumludur.

REFERANSLARIMIZ
E - BÜLTEN Haberdar Olun.
HIZLI ERİŞİM